במסגרת הליך גירושים נדרש בין היתר גם לטפל בנושא המזונות. תשלום דמי מזונות מעוגן בחוק וההורים יכולים בהסכמה משותפת לקבוע את גובהו. במקרים לא מעטים ההורים לא מגיעים להסכמה ואז נכנסת לתמונה פעולת הגשת תביעה למזונות. ההתנהלות וחישוב הסכומים, הבנת החוקים והבירוקרטיה איננה דבר פשוט ולכן רבים פונים אל עורך דין מזונות אשר מסייע בצורה מיטבית הן בפאן הטכני והן בפאן המשפטי למיצוי מיטבי של הזכויות והאינטרסים.
עורך דין מזונות – תחומי התמחות
כאשר אתם פונים אל עורך דין מזונות אתם למעשה זקוקים לשירותיו של עורך דין לענייני משפחה מומלץ אשר ברשותו וותק וניסיון במזונות, משמורת ילדים, גירושין ועוד. חשובה מאוד ההתמחות והמקצועיות של עורך הדין משום שיש בתהליך משקל רב להיכרות עם החוק, עם פסיקות ותקדימים ועם המהלכים הבירוקרטיים מול המוסד לביטוח לאומי, בית המשפט לענייני משפלה וגופים נוספים.
בית הדין הרבני לעומת בית המשפט
סוגיות משפטיות בדמי מזונות יכולות להתנהל או בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני (בהתקיים תנאים מסוימים). אופן הטיפול והפסיקות של כל אחד משני הגופים הוא שונה – וקיימת לפיכך חשיבות גבוהה מאוד להיכרות של עורך דין מזונות עם בית המשפט או בית הדין בו מתנהלת תביעת המזונות. מדובר באלמנט חשוב ביותר שאתם חייבים לבדוק אותו מול עורך הדין שאתם שוקלים לשכור.
גם למקרים אחרים
ישנם מקרים בהם נדרשים שירותיו של עורך דין לענייני משפחה מומלץ, אך לא לשם דמי מזונות אלא לצורך טיפול בענייני ירושה וצוואה. כך למשל מקרה נפוץ הוא של הוצאת צו ירושה – במקרים בהם לא קיימת צוואה שהשאיר המנוח. הגשת בקשה לצו ירושה כוללת מילוי טפסים והגשתם לרשם הירושה, וצירוף של מסמכים ונימוקים, ובין היתר גם תצהיר חתום על ידי עו"ד. לפיכך כדאי מאוד לפנות אל עורך דין מומחה בתחום שיסייע לכם בכך, ואף באמצעות שאילת שאלות נכונות והבנת המקרה הספציפי שלכם – על מנת לסייע לכם להשיג את האינטרסים והרצונות שלכם במסגרת חלוקת הירושה והעזבון.