מעוניינים לקבל רישיון עסק מזון? למי מותר לפתוח עסק של אוכל מהבית? רישיון עסק מזון נדרש בכל בית עסק שעוסק במכירה מזון כמו מסעדה, בית קפה או מרכול. חוק רישוי העסקים בישראל מחייב כל בית אוכל ברישיון עסק, עבודה ללא רישיון עסק מהווה עבירה על החוק. מעוניינים לקבל רישיון עסק מזון? חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון תלווה אתכם מתחילת הדרך ועד לשלב בו תקבלו את האישור המיוחל ממשרד הבריאות. הצוות של חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון ינחה אתכם כיצד לתכנן נכון את תהליכי הייצור במטרה לצמצם את הסיכונים, לשמור על היגיינה ולהפחית עלויות. התייעצות עם גורם מקצועי מזרזת את קבלת הרישיון ומונעת מצבים בהם נדרשים שינויים משמעותיים ברגע האחרון.
לאן מגישים בקשה לקבלת רישיון עסק מזון?
הרשות המקומית היא זו שאחראית על ניהול העסקים בתחומה ובהתאם יש להגיש את הבקשה אל מחלקת רישוי העסקים אצלכם ברשות. שימו לב, כאשר מדובר בעסק לממכר מזון חשוב לוודא תחילה שהמקום המיועד אכן מתאים. לא בכל מקום אפשר לפתוח עסק לממכר מזון. השלב הבא יהיה הגשת הבקשה יחד עם כל הטפסים והאישורים הדרושים.
מה צריך לכלול בבקשת רישיון לעסק מזון?
בקשת רישיון עסק מזון תכנית מקצועי חתומה על ידי אדריכל או מהנדס עם פירוט של סוג העסק, השטח, חלקי העסק, מתקנים רלוונטיים, פתחים. התכנית העסקית נבדקת בקפידה על פי הקריטריונים והתקנים הרלוונטיים לסוג העסק. פירוט של חלקי העסק מתייחס למטבח, מתחם הגשה, מתחם אירוח, שירותים, נגישות. יש לפרט אלו מכשירים קיימים במתחם כולל כיורים, ארונות, אזורי פריקה. אתם נדרשים לציין גם מידע על ארובות, מתקני טיהור אוויר, מתקן הפרדת שומן, מכלי אשפה, דלתות, חלונות. על בקשת רישיון עסק מזון לכלול גם פירוט של התהליך שעובר המזון מהרבע בו הוא נקלט בבית העסק ועד לרגע בו הוא נמסר ללקוח.
איך מזרזים את ההליך?
ליווי מקצועי הוא המפתח לקבלת אישור מהיר והתחלת פעילות העסק בהקדם האפשרי. חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון מרכיבה בעבור כל עסק תכנית בקרת איכות קפדנית שתואמת את התקנים המחמירים ביותר. צוות מקצועי ומנוסה מטעם החברה מלווה את התהליך, מכין מראש את כל המסמכים והאישורים ומשיב מיד לכל פנייה.