השפעת סוגי הטחינה על טעם הקפה

השפעת סוגי הטחינה על טעם הקפה
קרדיט - Pixabay

כיום הסטנדרט של חובבי הקפה עלה, והדרישות מן הסתם בהתאם. מהסיבות אלה כל פרט קטן יכול לעשות את ההבדל, ולהביא את הטעם הרצוי. אחד מהפרמטרים העיקריים המשפיעים עם טעם הקפה הוא סוג הטחינה. קיימים מספר סוגי טחינה, ולכל סוג יהיו את היתרונות ואת החסרונות שלו. אם אתם רוכשים קפה טחון או טוחנים אותו בעצמכם, מוטב כי תכירו את הדקויות. כך לא תגיעו למצב בו אתם רוצים לשתות קפה משובח, אך התוצאה הסופית לא תהיה כמצופה. יש לכם את היכולת להתאים את הקפה לטעמכם האישי בצורה מושלמת ומדויקת.

טחינה גסה 

טחינה גסה, כשמה כן היא, טחינה המאופיינת בגרגירי קפה גדולים יחסית. יש כאלה שמדמים את גודלם של גרגירי הקפה למלח ים המוכר לכולנו. סוג טחינה זה מתאים במיוחד לשיטות חליטה ארוכות כמו קפה בוכנה או קפה קר. טחינה באופן הזה מביאה למיצוי איטי ומבוקר של הטעמים, כך שהם הרבה יותר חזקים. מי שאוהב לשתות קפה קר יבחר בסוג הטחינה הזו, כאשר מרגישים את פולי הקפה בשתייה עצמה. נציין כי הימצאותם של גרגירי קפה גדולים יחסית מביאה איתה מרירות גדולה יותר.

טחינה בינונית

יש כאלה שיגידו כי טחינה בינונית היא המועדפת ביותר על מרבית האנשים. כמעט כל מטחנת קפה מסוגלת לטחון לגודל הזה, ומהסיבה הזו הפופולאריות גבוהה. הטחינה הבינונית מאפשרת איזון טוב בין מיצוי הטעמים לבין שמירה על הארומה. הטעם מאוד מאוזן, והוא רלוונטי לאלה שלא בהכרח יודעים מה נכון עבורם. מי שנמצא בתפר בין קפה חזק לחלש, יעדיף ללכת על האפשרות הזה. נציין כי גם כאן הטעמים נשמרים באופן יחסי לעומת שאר האופציות.

טחינה דקה

הטחינה הדקה היא הטחינה המוכרת לנו מהקפה הנמכר בסופרים ובכל מיני רשתות שיווק אחרות. הטחינה הדקה מגדילה את שטח הפנים של הקפה שבא במגע עם המים מה שמוביל למיצוי חזק ומהיר קפה שהוכן. הטעמים עשויים להיות מעט חלשים לעומת שאר האופציות, ולכן היא מתאימה לאלה המחפשים קפה חלש. הטעם יכול להיות יותר מתוק בהשוואה לקפה הנטחן בטחינה גסה או בינונית. כמובן שיש אפשרות לשלב את הקפה הזה עם מגוון רחב של מאכלים.

השפעת אחידות הטחינה

אחרי שהכרתם את שלושת אפשרויות הטחינה המובילות, חשוב להזכיר את הנושא של אחידות הטחינה. מטחנת קפה נועדה על מנת לטחון את פולי הקפה בדיוק באותו העובי. ברגע שאין אחידות בין פולי הקפה, התוצאה לא תהיה לשביעות רצונכם. השילובים במרבית המקרים לא יעשו את העבודה, והטעם יהיה מוזר. לכן חשוב לוודא כי המטחנה אותה תרכשו מספקת את הסחורה בהקשר הספציפי הזה. לא יהיה קשה לזהות פערים בטחינה הנוגעים לטחינה לא אחידה וכל מה שקשור לסוגייה הזו.

מאמרים נוספים
לומדים, טועמים ונהנים מעולם היין
יין הוא אחד המשקאות המוכרים, כזה שהיה מיוצר עוד בתקופות...
צילום צנרת ביוב
אחת הבעיות הקשות בתחזוקה של צנרת ביוב, היא קשה לנו...
מעצב גינות
מעצב גינות: הדרך להפוך את החצר לחלום ירוק
אין ספק שגינה מטופחת יכולה לשדרג כל בית, אך תכנון...
טיפול בהלומי קרב
מאחר וכיום קיים טיפול בהלומי קרב, אפשר למנוע מהפוסט טראומה...
מערכת  vrf
מחפשים פתרון מיזוג אוויר שמאפשר קביעת טמפרטורה שונה בעבור כל...
חיתונים בלייזר לצרכים שונים
אם יש תחום שכולם מדברים עליו בימינו, זה התחום של...
ייפוי כוח מתמשך מה זה
העולם שבו אנחנו חיים משתנה כל הזמן, ולכן חשוב להתעדכן...
חשבונית דיגיטלית
חשבונית דיגיטלית מופקת מתוכנה ייעודית ונשלחת בצורה מקוונת ללקוחות ולגורמים...
השפלת מי תהום
השפלת מי תהום הוא מושג שמתייחס לשליטה וויסות של גובה...
אינטרנט סיב אופטי
משהו באינטרנט שלכם בעסק לא מספיק מהיר? ברור לכם שאתם...
דילוג לתוכן