פלפל צ'ילי נחשב לפצצת אנרגיה של ממש המוסיפה חריפות, טעם וצבע לכל רוטב ותבשיל. לצריכת פלפל צ'ילי יש תרומה רבה לשמירה על בריאותנו וזאת בזכות התכונות והסגולות הייחודיות שלו. השימוש בצ'ילי לבישול הינו עתיק יומין ובמהלך העשורים האחרונים, הוא הפך לנפוץ במיוחד בכל רחבי העולם. לטעמו של הצ'ילי קשה להישאר אדישים וזאת בזכות טעמו הנוכח והחריף ומי שהתאהב בו לא יוכל בלעדיו וישלב אותו כמעט בכל מנה ומאכל. באם חשקה נפשכם בצ'ילי איכותי, פנו אל חברת טרס פזוס, שם תמצאו את מבוקשכם.
המאפיינים והתכונות של פלפל צ'ילי
צ'ילי הינו פלפל חריף אדום הנחשב לחריף פחות מהפלפל החריף הירוק והינו בעל גוון טעם מתקתק. פלפל צ'ילי מכיל שורה ארוכה של רכיבים מזינים ובריאותיים בהם: וויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ועוד שביכולתם למנוע מחלות ומכאובים שונים כגון: מחלות לב, סרטן, בעיות במערכת העיכול ועוד. פלפל חריף אדום מכיל ליקופן שהינו קרטנואיד המקנה לצ'ילי ולפירות וירקות אדומים אחרים את הצבע האדום. הליקופן הינו נוגד חמצון עוצמתי שניתן לצרוך בתזונה שלנו והיתרונות הבריאותיים שהוא מעניק הינם רבים ומגוונים: הגנה מפני תהליכים סרטניים, איזון לחץ הדם, שמירה על בריאות כלי הדם והלב, איזון רמות הכולסטרול, שמירה על איכות הראייה ובריאות העין ועוד. רכיב חשוב נוסף בפלפל צ'ילי הינו קפסאיצין המקנה את החריפות לפלפל וכמובן יתרונות בריאותיים בהם: איזון רמת הטריגליצרידים, קידום תחושת שובע, ייעול תהליכי חילוף חומרים, שמירה על תקינות פעולת מערכת הנשימה, מניעה והחלמה מדלקות בדרכי הנשימה ומאסתמה, ריפוי מהיר של פגעי עור באמצעות מריחה חיצונית ועוד.
ייבוא, ייצור ושיווק מוצרי בישול ומאכלים מקסיקניים אותנטיים
חברת טרז פזוס שהוקמה בשנת 1994 מתמחה בייבוא, שיווק וייצור של מוצרי בישול, מאכלים וכלי בישול והגשה שמקורם במקסיקו. בין מוצרי החברה תמצאו טורטיות מקמח חיטה, טורטיות מקמח תירס, ריבות וקונפיטורות, מטבלים וסלסלות, ממרחים, כלים מסורתיים ועוד.