הלב של הסופרמרקט

0
59
קרדיט: milo.co.il

על אף שעבור מרביתנו, מקרר בסופרמרקט, נדמה כשקוף, כחלק אינטגרלי מנוף הקניות היומיומיות שלנו, למעשה, ברכישת מקרר לסופרמרקט מושקעת לא מעט מחשבה, שאליה, כאמור, אנחנו כקונים וכלקוחות החנות או הסופרמרקט, כלל איננו מודעים. כידוע, חלק גדול מהמוצרים בסופרמרקט, מוחזקים בתנאי קירור או בתנאי הקפאה, בהתאם להוראותיה של החברה המייצרת אותם, או לחילופין, כשהמדובר בפירות ובירקות, הנחיותיו של החקלאי שמספק אותם לסופרמרקט. תנאי הקירור האופטימאליים הנדרשים למוצרים השונים משתנים בין מוצר אחד לחברו, אולם, ככלל ניתן לומר, כי מקרר לסופרמרקט חייב להיות בעל מספר תכונות, שהקירור הנאות הוא רק אחת מהן. לפרטים פנו אל חברת “מילוא קירור חיפה בע”מ”.

 

מקרר לסופרמרקט – מה חייבות להיות תכונותיו?

ישנם סוגים שונים של מקררים שנמצאים בשימוש הסופרמרקט. קחו לדוגמה את מקררי הגבינות והנקניקים שבחלק של המעדנייה שבסופר, מול מקרר מוצרי החלב הפתוח, או בעל דלתות הזכוכית, השוו בין מקרר הירקות הפתוח שבמרכז מחלקת הירקות בסופרמרקט לבין מקררי הבשר הענקיים או חדרי הקירור הנמצאים בחלקו האחורי של הסופר. אם כן, מכל אחד מהמקררים הללו יש רשימה ארוכה של דרישות למשל, תצוגה, נגישות נוחה או אי נגישות לנגיעה וכד'. המטרה מאחורי כולם הינה אחת ומשותפת – לשמור את המזון בתנאים האופטימאליים לו על מנת שימשיך להיות טרי ובריא לאורך זמן. מטרה זו, כמובן, מובנת מעליה, כאשר המדובר על גוף מסחרי שמטרתו למכור לכם, אולם, לקירור ההולם יש חשיבות גם עבורכם, שכן, צריכה של מוצרי מזון מסוימים, כדוגמת דגים, מוצרי חלב, סלטים מבוסס מיונז וכיו"ב, שאוחסנו בטמפרטורות שאינן מתאימות להם עלול לפגוע בבריאות ואף לגרום לקלקול קיבה חמור.

 

טריות מעבר לכל

אמנם, עבור מוצרי מזון מסוימים (למשל, פירות וירקות) הקירור בטמפרטורה הנדרשת הוא בעיקר רק עניין של אסתטיקה, אבל גם כאן, סביר להניח שתעדיפו פירות וירקות הנראים טריים ומקרינים בריאות, על פני כאלה הנראים נבולים, חסרי חיים ואינם מעוררים תאבון. כי, מה לעשות? אנחנו בני אדם, וככאלה – העיניים שלנו "אוכלות" את המזון הרבה לפני שהפה שלנו עושה זאת! לייעוץ פנו אל חברת “מילוא קירור חיפה בע”מ” מהחברות המובילות בארץ בענף הקירור התעשייתי ונמצאת בתהליך צמיחה מתמיד.

 

הוסף תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here